JULEKALENDER 2021

16 + 17. December 2021

Disse værker hører sammen – og er de sidste, jeg har! Det er akrylmaleri på omslag fra gamle røde ordbøger. De er lakeret og monteret på hvidmalet bølgepap og sat i enkel svæveramme af fyrretræ, 24×30 cm.

For at VINDE de to værker skal du skrive en kommentar her eller på Instagram @artstudiokul og meget gerne tagge en kunstinteresseret ven.

LÆS MERE om processen under billederne

De røde ordbøger fra Gyldendal er gået hen og blevet mere eller mindre overflødige på grund af digitale ordbøger. Jeg tænkte, at man kunne forlænge deres værdi og levetid ved at bruge omslagende som lærreder, fordi de netop har en lærredsagtig tekstur.

Jeg ville egentlig gerne bevare noget af det røde og genkendeligheden, og derfor grundede jeg dem ikke, før jeg gik i gang. Jeg havde ikke forudset, hvor meget de ville suge, og der skulle utroligt mange lag på hvert billede, før det blev mættet tilstrækkeligt til ikke at fremstå matte og kedelige.

Da passepartout, glas og ramme ikke passer til deres rustikke ophav, og det også virkede tamt at lime dem op på et fladt lærred. Derfor har jeg lavet denne løsning, der giver et færdigt helhedsindtryk.

2 Comments on “16 + 17. December 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *